HTML

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • Donjon: Csatlakozom. Mi is hamar meguntuk, hogy 6. szinten már elég kemények voltak a karakterek, daráltu... (2014.03.16. 10:44) Tápos Mákos
  • Majdénmegmondom: Én egész más miatt ábrándultam ki a Mókusból: Ynev miatt. Számomra teljesen érdektelen, pozőr tuca... (2014.03.15. 09:44) Tápos Mákos
  • HavasiG: Hehe, nekem is volt tűzvarázslóm, akinek az utolsó dobótőrén is 4 -es rúna volt. :) Aztán normali... (2014.03.13. 11:18) Tápos Mákos
  • KuraudoSutoraifu: Sajnos nálam is az "megutáltam" szó lett az, ami legjobban illett a helyzetre. Azóta porfogó a pol... (2014.03.12. 08:19) Tápos Mákos
  • trollfin: Hello Remek cikk! Én is pont most készíttetettem el egy paklit. Jó látni, hogy színesítő elemként... (2013.11.15. 10:30) Dark Heresy: Emperor's Tarot
  • Utolsó 20
Hobbies Other

CoC Modul: Kennebunk Árnyai - Háttérinfók

tengerSAM (törölt) 2011.06.04. 11:07

A korábbi cikkemben emlegetett CoC modulból adok pár cikken keresztül ízelítőt, ha valakinek megtetszik, szabadon felhasználhatja. :)

Kennebunk Árnyai CoC Kalandmodul

A sztori színhelye


Maine állam az USA észak-keleti csücskében található (sárgával kiemelve)


Kennebunk városa Maine állam déli részén (lásd a kis képet a bal felső sarokban), York megyében található


Kennebunk városának korabeli térképe, a fontosabb épületekkel

A helyszín Kennebunk (York megye, Maine állam), egy átlagos kisváros, New Yorktól 255, Bostontól 75 mérföldre északra, Portlandtól 25 mérföldre délre, a keleti parton, közvetlenül az Atlanti Óceán mellett. Tengerparti városrészei Kennebunkport és Kennebunk Beach, amit nyáron turisták lepik el, ami részben a vasútnak, részben a jó autóútjainak, no meg a kellemes környezetnek köszönhető; nem csoda hát ha az ottani lakosság száma a téli 1275 főről nyárra 9000 főre duzzad. A város útjai mellett nemes szilfák és juharfák állnak, amelyek között 50-100 évesek is vannak.
Hajóépítő üzemeiről, áfonyamezőiről és 1799-es alapítású Kennebunk Inn fogadójáról híres. A folyót kihasználva fűrészüzem, vasmű, őrlőmalom, sógyár, cipőgyár, zsineggyár és pamutszövöde is épült, 1918-tól nagymerülésű hajókat is gyártanak. Lovas versenyei is híresek, télen a jég tetején tartják a hagyományos lóversenyt, 1922-től a West Kennebunk Grange Ügető Park is rendelkezésre áll. A W. L. Watson által kiadott “Eastern Star” az egyetlen helyi újság; a városi könyvtár állománya 20.000 kötetre rúg. A Lord, Williams és a Thompson családok a város leggazdagabb családjai, a az elit negyed (Summer Street) nagy részén is e három családnak vannak házai. A háború (I. VH) alatt jópár bevándorló család érkezett. Az emberek egyharmadának van saját autója. A B’W Fisher, Hunter & Tobacco Store-ban minden hobbihorgászathoz, vadászathoz, önvédelemhez és mindenféle dohányzáshoz szükséges áru kapható. A Sargent Ross Blockban találhatóak az orvosi rendelők, a telefonközpont, a postahivatal és az Eastern Star irodája. A városházával szemben van a tűzoltóság és a rendőrség épülete. Kennebunk Beach-en a neves hotelek mellett egy kaszinó is megtalálható.


Kattints ide a további képekért!

Szórakozás: A körzetben a portlandi WCSH (970 AM, "The Voice from Sunrise Land", hírek és klasszikus zene) és WTAJ (1270 AM, kereskedelmi, modern zenék) rádiók sugároznak.
Színház: A legközelebbi portlandi színház (1909).
Szórakozóhelyek: The Maxim (Portland Street, zártkörű lokál), Early Sunrise Club (Main Street, zenés-táncos szórakozóhely), Shipwreck Pub (Storer Street, jazzklub).
Sport: Webhannet Golf Club (1901), Kennebunk Beach (3 mérföld). Tagság: csak meghívásos alapon.

Szállás: A Kennebunk Inn 1799 óta működik, bár egyesek azt rebesgetik, hogy éjszaka szelleme garázdálkodnak benne, borosüvegeket és serlegeket dobálnak, az evőeszközök és a székek maguktól mozognak, a vendégek nyöszörgő, reszelős hangra és fagyos fuvallatra riadnak. Állítólag Sylas Perkins a volt tulaj, és Cyrus, a volt portás szellemei kísértenek.
A Mousam House egy dekadens hotel, a legrégebbi New Englandben, 1750-ben épült a Tavern Hillen, mára azonban leáldozóban van a csillaga.
A neves, nagy, sokcsillagos hotelek a parton találhatóak: Atlantis Hotel, Bass Rock Hotel, Wentworth Hotel (Kennebunk Beach), Arlington Hotel, Arundel Hotel, Glen Haven Hotel, Nonatum Hotel, Green Heron Inn, Kennebunkport Inn, Old Fort Inn (Kennebunkport).

Szabályok, rendeletek: Minden üzleti tevékenység csak a városi hivatal által kiadott engedély birtokában végezhető a város határain belül. Minden járművet regisztráltatni kell a biciklitől a teherautóig. A rejtett fegyverviselés csak engedéllyel lehetséges, ehhez büntetlen előélet, vizsga, illeték és alapos ok szükséges (viszont szabadon tartható otthon, birtokon belül). A vásárlás csak hivatalos fegyverüzletben lehetséges, előzetes rendőrségi engedéllyel (korlátlan fegyverre érvényes, visszavonásig). Automata fegyver (géppisztoly, géppuska) magánszemélynek nem vásárolható és nem birtokolható. A cső lefűrészelése szintén tiltott. Lakott területen belüli tilos alapos ok nélkül elsütni lőfegyvert.

Közlekedés:Egy lóvasút közlekedik a Storer Street végétől a Water Streeten át a cipőgyárig.
Vasút és busz: 1900-tól Kennebunkporttól Kennebunkon át Biddeford-ig elektromos vasút (gyk. HÉV) működik (Atlantic Shoreline Railway), Maine állam második leghosszabb villanyvasút-vonala. Az államközi vasúton (Boston & Maine Co., 1883-tól), gőzmozdonyok járnak, minden nap óránként Portland és Boston között. A buszpályaudvar a Pleasant Street és a Cross Street kereszteződésénél taláható.
Autók: lakott területen 15 mf/ó, úton 30 mf/ó a sebességkorlátozás. Az utak zöme makadámmal (kockakő) burkolt, de a forgalmasabb állami főutak már betonból vannak, a kisebb utak, utcák burkolatlanok. A városban található egy Ford-Cadillac márkakereskedés a Portsmouth Road-on, ahol használt járművekkel és motorokkal is foglalkoznak.
Repülők: a legközelebbi besorolt repülőtér Portlandban található. Kennebunk és Kennebunkport között van egy leszállómező, de leginkább csak a nyári szezonban van üzemben (kivéve ha van helyi repülőgép), akkor is csak nappal, jó időben használható. Sokan hidroplánokkal érkeznek, amiket a kikötő elkülönített területén lehet leparkolni. A kikötőben van rádióadóvevő, a repülők és a hajók számára. Légitaxi szolgáltatás elérhető.
Hajók: a kikötőben, bérelhetőek csónakok, vagy akár komplett hajók személyzettel.
Taxi: a nagy társaságok csak a nagyvárosokban működnek, az ilyen kisvárosokban leginkább magántaxik fordulnak elő, de még használatban van a fiáker (4 személy, 2 ló) és a konflis (2 személy, 1 ló) is.

Közeli egyetemek és könyvtárak

Könyvtárak
A városi könyvtár 20.000 kötettel rendelkezik, a szokásos helyi iratokon kívül jórészt szépirodalom és szakkönyv található benne, Kennebunkport könyvtára még ennél is szerényebb a maga 5.000 kötetével.
Portlandban (25 mérföld) a Városi Nyilvános Könyvtár (1867) található, 150.000 kötettel, általános témakörökben.
A legközelebbi nagy könyvtár a Miskatonic Egyetem (Arkham, Massachusetts) 400.000 kötettel, elsősorban történelem és metafizika témakörben, 63 mérföld távolságban.
Ennél is nagyobb a Harvard Egyetem könyvtára (75 mérföld), 2.785.000 kötettel.
Egyetemek, főiskolák a közleben:
* University of Southern Maine, Portland: tanárképzés, állami, 25 mérföld (1878).
* Maine College of Art, Portland: művészeti főiskola, magán, 25 mérföld (1882).
* The College of Our Lady of Mercy, Portland: katolikus általános főiskola, magán, 25 mérföld (1912).
* Bates College, Lewiston: általános főiskolája (filozófia, szeminárium, obszervatórium), egyházi, 51 mérföld (1891). Nagyon drága.
* University of Massachusetts, Cambridge: orvosképzés, magán, 75 mérföld (1914). Erősen rasszista.
* Harvard University, Cambridge: egyetem, magán, 75 mérföld (1636).
* MIT, Cambridge: egyetem, magán, 75 mérföld (1861).
Elmegyógyintézetek:
Healey Asylum (1893), Lewiston (51 mérföld, 81 Ash Street).
St. Elisabeth Home, Portland (25 mérföld).
Miskatonic Asylum, Arkham (63 mérföld).

***

A következő részben a bevezető kaland színhelye kerül terítékre.

Szólj hozzá! Címkék: modul call of chtulhu

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgs.blog.hu/api/trackback/id/tr22956042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása