HTML

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • Donjon: Csatlakozom. Mi is hamar meguntuk, hogy 6. szinten már elég kemények voltak a karakterek, daráltu... (2014.03.16. 10:44) Tápos Mákos
  • Majdénmegmondom: Én egész más miatt ábrándultam ki a Mókusból: Ynev miatt. Számomra teljesen érdektelen, pozőr tuca... (2014.03.15. 09:44) Tápos Mákos
  • HavasiG: Hehe, nekem is volt tűzvarázslóm, akinek az utolsó dobótőrén is 4 -es rúna volt. :) Aztán normali... (2014.03.13. 11:18) Tápos Mákos
  • KuraudoSutoraifu: Sajnos nálam is az "megutáltam" szó lett az, ami legjobban illett a helyzetre. Azóta porfogó a pol... (2014.03.12. 08:19) Tápos Mákos
  • trollfin: Hello Remek cikk! Én is pont most készíttetettem el egy paklit. Jó látni, hogy színesítő elemként... (2013.11.15. 10:30) Dark Heresy: Emperor's Tarot
  • Utolsó 20
Hobbies Other

A kezdetek

tengerSAM (törölt) 2010.03.28. 16:25

Az első alkalom, amikor szerepjátékkal találkoztam, még általános iskolás koromban történt. Idősebb, már középiskolás éveik végén járó srácok mutatták meg nekem az Eye of the Beholder számítógépes játékot, ami azóta is nagy kedvencem. Nem sokat értettem a működési mechanizmusából, de lelkesen játszottam vele. Csak később jöttem rá, hogy az tulajdonképpen egy szerepjáték, az AD&D alapján íródott.

Később, gimnáziumi éveim elején történt, hogy egy tévéreklámban megláttam egy könyvet, ami felkeltette az érdeklődésem. Egy Kaland-Játék-Kockázat könyv volt, az Országút Harcosa. Azonnal rohantam is az újságárushoz, de ott csak a Gyíkkirály szigete volt meg, persze azért lecsaptam rá. Öcsémmel együtt rongyosra olvastuk, és természetesen mindig vártuk, hogy mikor jelenik meg újabb KJK könyv, a végére egész szép gyűjteményünk lett.

Aztán megvettük a Titánt (ami a KJK könyvek világát írta le), majd jött a "Harc és Varázslat" néven feltűnő "valódi" szerepjáték, amit a közeli könyvesboltban, találtunk véletlenül. Abból mesélgettünk egymásnak olyan igazi amatőr szinten. Végül megtudtam, hogy az egyik osztálytársam AD&D-t játszik az iskolatársaimmal, és egy véletlennek köszönhetően (jókor voltam jó helyen) sikerült bejutnom a csapatba. Gyorstalpalón megtanultam az alapokat, aztán már indultam is mint 3/2 szintű tolvaj/pap. Kaptam indulásként egy varázsbuzogányt, ami sárkányok ellen +2-es volt. Na itt kezdtem kicsit aggódni, végül nem is tartott sokáig a pályafutásom, mert nagyon kemény játékok voltak, amit kezdőként nem tudtam lépést tartani a többiekkel.

Hamarosan megjelent a MAGUS, amit akkor mindenki nagyon várt már, persze az elsők között álltunk sorba érte, és megindultak a véget nem érő partik. Még a helyi klubba is beléptünk, kipróbáltuk a Star Warst, Shadowrunt, később jött a Codex, Requiem, Cthulhu, Cyberpunk és még ki tudja hány egyalkalmas játék...

Majd megjelent magyarországon a Magic kártyajáték. Emlékszem zsákszámra vettük a paklikat, és hatalmas csatákat szerveztünk. Később a Spelljammert (szintén kártya) is kipróbáltuk, de az már nem aratott akkora sikert köreinkben. Egy idő (pár év) után aztán kopott a dolog fénye, bár a "főiskolán" is stabil partiban nyomtuk a MAGUSt, de akkor már a viszálykodásról és az ellenségeskedésről szólt a szerzők és tulajdonosok között minden, raáadásul a szabályok is össze-vissza változtak.
Ebben a csapatban volt egy srác, aki egyszer elhívott magához, és a káosz űrgárdistái ellen játszottam először terepasztali stratégiai játékot. Igen, ez volt a Warhammer 40.000. Innen nem volt megállás, jött a Necromunda, majd egy nagyobb szünet után folytatódott minden, még a Warhammer Fantasybe is belekóstoltunk (igaz, először az RPG-be, és csak később a terepasztalos verzióba). Évekkel ezelőtt kipróbáltam a live szerepjátékot is, vidékra jártam le, Vampire-t játszani, érdekes élmény volt, de végül nem tartott sokáig.

Így jutunk el a jelenig. Most éppen lecsengőben van a terepasztalos játék nálam és újra a szerepjátékok felé fordult a figyelmem, a tulajdonképpen a blog elindítása is ennek köszönhető.

2 komment Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgs.blog.hu/api/trackback/id/tr401880616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.03.30. 17:01:49

Hi,

A kezdetek, nagyon hasonlók nálam is. Csak annyi, hogy én a Gyíkkirályt láttam meg egyik osztálytársnőmnél és az Országút harcosát kaptam meg karácsonyra, de a tv-s reklámot én is láttam.

Nincs meg valahol neten a video?

Thirlen 2010.04.04. 10:50:45

Hmm, szintén lapozgatós könyvek, aztán a Silverlandben megadták egy klub címét, ahol megtörtént életem első AD&D meséje egy különösen véreskezű mesélő alatt, 1. szinten. Harc és Varázslatot csak azután sikerült beszerezni, játszani már soha nem játszottam vele.
süti beállítások módosítása