HTML

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • Donjon: Csatlakozom. Mi is hamar meguntuk, hogy 6. szinten már elég kemények voltak a karakterek, daráltu... (2014.03.16. 10:44) Tápos Mákos
  • Majdénmegmondom: Én egész más miatt ábrándultam ki a Mókusból: Ynev miatt. Számomra teljesen érdektelen, pozőr tuca... (2014.03.15. 09:44) Tápos Mákos
  • HavasiG: Hehe, nekem is volt tűzvarázslóm, akinek az utolsó dobótőrén is 4 -es rúna volt. :) Aztán normali... (2014.03.13. 11:18) Tápos Mákos
  • KuraudoSutoraifu: Sajnos nálam is az "megutáltam" szó lett az, ami legjobban illett a helyzetre. Azóta porfogó a pol... (2014.03.12. 08:19) Tápos Mákos
  • trollfin: Hello Remek cikk! Én is pont most készíttetettem el egy paklit. Jó látni, hogy színesítő elemként... (2013.11.15. 10:30) Dark Heresy: Emperor's Tarot
  • Utolsó 20
Hobbies Other

Eric Spunkmeyer katonai pályafutása

tengerSAM (törölt) 2012.05.20. 08:26

Egy régebbi cikkben már leírtam az Alien verseny-sorozatra készített karakterem háttértörténetét, most az azóta eltelt 7 verseny alatt történt kalandjainak rövid összefoglalóját tenném közzé.

Első alkalommal a Starpoint-i kiképzőbázisra került, ahol Erik Donner őrmester vezetése alatt pilóta kiképzést kapott - igaz, mivel a tengerészgyalogsághoz (és nem a flottához) került, így csak szárazföldi járművek jöhettek szóba. Azonban itt sikerült a legújabb fejlesztés csapatpróbáin részt venni: a T-Rex (M-5000) páncélozott lépegető vezetését sajátította el, ami egy páncélozott, fegyverállványokkal ellátott rakodógép. Már itt kinézett neki az előléptetés, mert szakasza legjobbja volt, de sittes múltja miatt erre nem volt lehetőség.

A kiképzés viszontagságai után az Arachnod dzsungelvilágára került át a századdal, ahol a helyi brutális pók populációval kerültek heves összetűzésbe, amik megtámadták az ottani tábort. Nem sokkal később egy lezuhant dropship kimentésére indult a szakaszával, melynek evakuálását sikerrel elvégezték. A harcban több kitüntetést is szerzett: megkapta a Kiváló Nehézfegyveres Érmet és harctéri sérüléséért a Bíborszívet, valamit feltalálta a járművekre szerelhető pókfonalakat semlegesítő rendszert, amit azóta rendszeresített a tengerészgyalogság.

A következő alkalommal egy titkos küldetést kellett végrehajtaniuk, egy személyszállító hajón kellett megtalálni bizonyos elrejtett dolgokat, ahol bizonyos furcsa körülményeknek köszönhetően az utasok egy része zombihoz hasonló viselkedést mutatott, így a cseppet sem barátságos környezetben nehéz volt a feladatot elvégezni, de végül sikerrel jártak.

A mozgalmas időszak után kis pihenés következett, az Arcturus bolyóra lett kiengedve a század, hogy kicsit lazítsanak, és amíg mások szétverették magukat a hely alvilággal, Eric egy készséges hölgy karjaiban pihente át az egész időt. Egy riadót követően egy Weyland-Yutani szállítmányon ütöttek titokban rajta, ahol Eric a parancsnoki osztag tagjaként megmentette századparancsnoka (Jim Marshall) és számos társa életét, amikor egyedüli eszméletén lévő katonaként egy élesített robbanószerkezetet hatástalanított megfelelő szakértelem nélkül az űrhajón, ám annál nagyobb sikerrel. Itt már nem pilótaként, hanem technikusként aratott sikert, ennek elismeréseképpen megkapta a Bronz Csillagot és ismételten a Bíbor Szívet. A történtek után önként kérte, hogy egy robbantási tanfolyamon részt vehessen.

A történtek után fejvadászat következik: ismét a parancsnoki osztag részeként egy számítógépes zseni maffiafőnököt és egy japán jakuza vezetőjét (Mr. Hideo) kellett semlegesíteni. Az első helyszínen egy Sztálin osztályú hegyomlás méretű harci droid rakétacsapásainak köszönhetően ráomlott épületek darabjai fogságba ejtették a járművében, de végül kiszabadították, a jakuzák főhadiszállására pedig fegyver és páncél nélkül jutottak be, magukat a korábban megölt geek bandavezér kíséretének álcázva. Hihetetlen mázlik sorozata után épphogy csak megúszták, ám idősebb Hideo a fia halála miatt esküdt ellenségük lett... Bátor helytállásukért a szakasz tagjai megkapták a Bronz Csillagot, ő pedig újabb Bíbor Szívet gyűjthetett be.

A Weyland nem hagyta annyiban az ICC korábbi rajtaütését: a Burst bolyó ellen katonai csapást indított, ami a tengerészgyalogság egyik legnagyobb hadiipari központja. A szakaszt a bolygó, pontosabban a főváros védelmére rendelték ki, melyet minden eszközzel meg kellett védeni. A WY dobóhajói áttörték a flotta blokádját, így utcai harcokra került sor, ahol a Weyland professzionálisan felszerelt katonái nem kis előnyben voltak az USCM tengerészgyalogosaival szemben, de hatalmas áldozatok árán sikerült stragéiai győzelmet aratni - ám a bosszúból ledobott atombombák sugárzó romhalmazzá változtatták a bolygó jó részét. A csatában elesett a század parancsnoka, és számos tiszthelyettes és közlegény is, Eric pedig megmentette a Death Corps több haldokló tagjának életét (ezért tiszteletbeli tagnak választották), pedig semmiféle egészségügyi kiképzést nem kapott korábban. A túlélők megkapták a Harci Szolgálati Érmet hősiességükért, Eric pedig önként jelentkezett medikusi kiképzésre a történtek után. A Crusader század gyakorlatilag megsemmisült, az eredeti állomány eddig is szépen fogyatkozott, ám a Burst-i ütközetet követően 2 eltűnt őrmester kivételével minden tiszt(helyettes) meghalt, a Starpointon kiképzést kapott legénységből is mindössze hárman élték túl az eddigi megpróbáltatásokat.

A század maradékát a Black Sheep századba olvasztották, és a Starpointon kerültek elhelyezésre, ahol a tábornok és őrmesteri rangban szolgáló leánya körül kellett babysitter-kedniük. A csatákban edződött állomány elképedve vette tudomásul, hogy a következő feladatuk a vezérkar kenguru-vadászatának megszervezése és lebonyolítása lesz a helyi dzsungelben. A feladatot elvégezték, ami a bolygó változatos ragadozó állományát tekintve nem is volt olyan könnyű feladat. Eric a felderítő APC vezetőjeként megkapta a Kiváló Puskás Érmet, amit kivételesen a fedélzeti gépágyúval történt sebészi pontosságú lövéseivel ért el: a táborra támadó, 3 méter magas bölény-félék csordáját állította meg először, majd az egy szál késsel rambózni szándékozó társa életét mentette meg, amikor egy-egy célzott lövéssel cafatokra lőtte a rá támadó két hatalmas kardfogú tigrist. A két hetes szafari végén több Harci Szolgálati Érem is kiosztásra került, ami nem kis felháborodást keltett, hiszen ez a kis vadászgatás sehol sem hasonlítható össze mondjuk a Burst-i ütközettel - és tegyük hozzá, hogy a legmagasabb kitüntetést a tábornok lánya kapta...

Eric mostanra igazi specialista lett: mindenféle jármű vezetésén kívül a szereléshez, programozáshoz, biztonsági rendszerekhez, robbantáshoz és elsősegélyhez is ért, ám harci helyzetben inkább háttérbe húzódik, a lövöldözés nem a kenyere. Szociális skillekkel sem büszkélkedhet és a felderítés sem a szakterülete, ám érdemei elismerése, hogy mindig kiemelt figyelmet kap szakaszában, sőt egy kevésbé jól sikerült számítógépes behatolásnak köszönhetően a belső ügyosztály is számít képességeire. Összesen 3 Bíbor Szív, 2 Bronz Csillag, 1 Harci Szolgálati Érem, 1 Kiváló Nehézfegyveres Érem és 1 Kiváló Puskás Érem büszke birtokosa, és még mindig közlegény... :)

1 komment Címkék: alien

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgs.blog.hu/api/trackback/id/tr764526892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iksipsilon 2012.05.22. 08:12:54

Hali!ez tök aranyos lett! esetleg megemlékeznél egy postban, a Spunkmeyer által megismert, számára valami miatt emlékezetes, érdekes karakterekről a mostani vagy a régi századából? kíváncsi lennék, kik lehetnek, akik nyomott hagytak benne/benned... :)
süti beállítások módosítása