HTML

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • Donjon: Csatlakozom. Mi is hamar meguntuk, hogy 6. szinten már elég kemények voltak a karakterek, daráltu... (2014.03.16. 10:44) Tápos Mákos
  • Majdénmegmondom: Én egész más miatt ábrándultam ki a Mókusból: Ynev miatt. Számomra teljesen érdektelen, pozőr tuca... (2014.03.15. 09:44) Tápos Mákos
  • HavasiG: Hehe, nekem is volt tűzvarázslóm, akinek az utolsó dobótőrén is 4 -es rúna volt. :) Aztán normali... (2014.03.13. 11:18) Tápos Mákos
  • KuraudoSutoraifu: Sajnos nálam is az "megutáltam" szó lett az, ami legjobban illett a helyzetre. Azóta porfogó a pol... (2014.03.12. 08:19) Tápos Mákos
  • trollfin: Hello Remek cikk! Én is pont most készíttetettem el egy paklit. Jó látni, hogy színesítő elemként... (2013.11.15. 10:30) Dark Heresy: Emperor's Tarot
  • Utolsó 20
Hobbies Other

CoC Modul: Kennebunk Árnyai - Bevezető

tengerSAM (törölt) 2011.06.06. 07:29

Bevezető a kalandhoz

1925-öt írunk. A karakterek középosztálybeli emberek: író, orvos, ügyvéd, pszichológus, nyomozó, mérnök, stb. Mind egy baráti társaságot alkotnak, akik szombat délutánonként éjszakába hajló közös programokat szerveznek, amiken havonta ismétlődő, heti rendszerességgel megtartott felolvasásokat, vitaesteket, zenei esteket, és kártyapartikat rendeznek egymás és saját maguk örömére (értsd: a hónap első szombatján felolvasás, második szombatján vitaest, harmadik szombatján zenei est, negyedik szombatján kártyaparti). A társaságnak több közös érdeklődési pontja is van, de a legjellemzőbb a misztikus irodalom és a paranormális krimik iránti vonzalom, innen a saját maguknak adományozott név: "A parakutatók" (The para-investigators). A társalgószoba ilyenkor cigaretta-, pipa- és szivarfüstbe burkolózik, és a behúzott függönyök mögött bizony az évek óta tiltott alkohol is előkerül: likőrök (a hölgyeknek) és borok, whiskey-k (az uraknak) - persze csak mértékkel fogyasztva.

Az estek helyileg egy helyi nobilitásnál, a 75 éves Stuart M. Lord-nál vannak megtartva, aki nevéhez hűen igazi előkelőség. 

Stuart M. Lord életrajza

 


Stuart M. Lord

1850-ben született Kennebunk városban. Családja másodszülött fia volt, bátyja George Herbert visszatért az óvilágba, most Londonban él, mint kereskedő. Húga a nyugati partra, San Franciscoba költözött férjével, aki jóhírű jogász. Özvegyember, feleségét 20 éve vesztette el, aki hosszú betegség után hunyt el. Egyetlen fia (Henry Benedict) New Yorkban él, üzletember, a szokásos ünnepi telefonhívásokon kívül nem nagyon tartják a kapcsolatot.

Családja az elsők között volt, aki erre a helyre érkezett 250 évvel ezelőtt, és tehetős emberekként mindig jelentős összeggel támogatták a várost, így kezdetek óta köztiszteletnek örvendenek. A nemesi vérvonalból való család Angliából költözött át az Újvilágba, hogy protestánst (baptista) vallásukat szabadon gyakorolhassák, és a Main Street-i templom is jórészt az ő adományukból épült fel. Stuart M. Lord felmenői között szép számmal akadt kereskedő és üzletember is, ő azonban a hírek szerint tőzsdézik - és a jelek szerint nem is rosszul, hiszen évről-évre jelentős összegekkel támogatja a helyi iskolákat, könyvtárat, a tűzoltóság és rendőrség testületét, a helyi újságot és a hátrányos helyzetű szegény gyerekek alapítványát, melyet ő hozott létre. Kiemelt tagja a városi tanácsnak és a Webhannet Golfklubnak, emellett ő a városi békebíró is. Bár ízlésében igencsak konzervatív, mégis egyik legnagyobb támogatója a haladásnak, a modern fejlesztéseknek és az elektromos gépesítésnek. Bár brit nemesi származása miatt kijárna neki a "Sir Stuart", katonai múltja miatt az "Őrnagy" (lábjegyzet1), közösségi tevékenysége miatt a "Békebíró" ( lábjegyzet2) megszólítás, ő mégis a szerényebb Mr. Lord néven hívatja magát. Azt rebesgetik, hogy gyerekként részt vett a Polgárháborúban is (lábjegyzet3), és állítólag annak hatására lépett katonai pályára, de ezt minden alkalommal erőteljesen cáfolja.

Kinézete és öltözködése nem követi a divatot: fehér haja, ápolt, rövid körszakálla, és a múlt (XIX.) század végét idéző ruházata azonban mégis tiszteletet parancsoló.

A háza a kisváros előkelő negyedében található, egy dombon, jó kilátás nyílik belőle a városkára. A ház mögötti kert végében már az erdő kezdődik. A ház igen tetszetős: a XIX. század elején épült viktoriánus kori, "second empire" barokk stílusban. Háromszintes ház, pincéjében saját termelésű, igen ízletes borokkal, földszintjén pazar ebédlővel, konyhával és társalgószobával, első emeletén tekintélyes méretű könyvtár- és térképszobával, valamit a tulajdonos fürdő- és hálószobáival, második emeleten a tetőtérben pedig a vendégszobákkal. A telet itt szokta tölteni, nyaranta is hetente megfordul itt, hogy hivatalos tevékenységét végezze - egyébként a házat mosolyogva csak "városi rezidenciaként" emlegeti.


További képek a házról ide kattintva érhetőek el.

Kennebunk Beach-en is van egy nagyobb birtoka, ott tartja kedvenc kutyáit és lovait, és nyaranta ott szokott pihenni.

***

 A következő részben a bevezető kaland előjátéka lesz olvasható, ami akár le is mesélhető.


Lábjegyzetek:

Őrnagy (major): A Maine Nemzeti Gárdánál (Maine Army National Guard) szolgált, részt vett a spanyol-amerikai háborúban (1898), kiemelkedő bátorságáért ki is tüntették (Spanish Campaign Medal with Silver Citation Star). 1900-ban, 50 évesen nyugállományba vonult.

Békebíró (JP, Justice of Peace): A békebíró lokális közösségének elismert és megbecsült tagja, tisztéért, munkájáért semmiféle ellenszolgáltatás nem jár, közreműködéséért pénzt nem kérhet és nem fogadhat el. Alapfeltételek a feddhetetlen előélet, közösségi szerepvállalás és a stabil anyagi háttér. Nem lehet békebíró: képviselő, ügyvéd, jogtanácsos, orvos, pap, és aki az igazságszolgáltatásban dolgozik.
Általánosságban békebírók feladatai:
– Tanúskodás különböző dokumentumok aláírásakor,
– Dokumentumok, másolatok hitelesítése,
– Felhatalmazások, eskük (esküvő is) és tanútételek megerősítése és nyilvántartásba vétele.
– Vádak összefoglalójának meghallgatása,
– Előzetes bírósági meghallgatások lebonyolítása,
– Közlekedési vétségek esetén a bírói teendők ellátása,
– Szabadlábra helyezési ügyekben eljárás,
– Házkutatási parancsok kiadása, - kisebb, helyi polgári peres ügyekben eljárás.

Amerikai Polgárháború (1861-1865): rabszolgatartó déli, és az unionista északi államok közötti kitört háború, mely az északiak győzelmével ért véget. Maine állam az északiak oldalán állt, és deklarálta a rabszolgaság eltörlését. A háború idején az ifjú Stuart 11-16 éves volt, és a legközelebbi hadszíntér is több, mint 1000 mérföldre volt a várostól.

Szólj hozzá! Címkék: modul call of chtulhu

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgs.blog.hu/api/trackback/id/tr222956104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása