HTML

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • Donjon: Csatlakozom. Mi is hamar meguntuk, hogy 6. szinten már elég kemények voltak a karakterek, daráltu... (2014.03.16. 10:44) Tápos Mákos
  • Majdénmegmondom: Én egész más miatt ábrándultam ki a Mókusból: Ynev miatt. Számomra teljesen érdektelen, pozőr tuca... (2014.03.15. 09:44) Tápos Mákos
  • HavasiG: Hehe, nekem is volt tűzvarázslóm, akinek az utolsó dobótőrén is 4 -es rúna volt. :) Aztán normali... (2014.03.13. 11:18) Tápos Mákos
  • KuraudoSutoraifu: Sajnos nálam is az "megutáltam" szó lett az, ami legjobban illett a helyzetre. Azóta porfogó a pol... (2014.03.12. 08:19) Tápos Mákos
  • trollfin: Hello Remek cikk! Én is pont most készíttetettem el egy paklit. Jó látni, hogy színesítő elemként... (2013.11.15. 10:30) Dark Heresy: Emperor's Tarot
  • Utolsó 20
Hobbies Other

Jägerhof: hírek és pletykák

tengerSAM (törölt) 2011.03.11. 08:51

Hogy ne csak egy száraz faluleírás legyen, közkézre adok néhány falusi pletykát és valós hírt, hogy kalandötleteket adjak. Az ezután következő újabb cikkben pedig konkrét kaland-morzsák lesznek megtalálhatóak, amiket továbbgondolva és kidolgozva sok különböző szálon tudnak elindulni a játékosok. A későbbiekben pedig felteszem a saját modulom hátterét illetve sztorielemeit is, hátha sikerül ötleteket adnom.

********

Tények és szóbeszédek, amik közszájon forognak a faluban:

Ősz van. Mindenki arról beszél, hogy a tavalyi és az idei aszály, valamint a nyári jégverés miatt nagyon kevés lesz a betakarítanivaló, ráadásul annak jó részét is elviszik adóba. Mit fognak enni a télen? Így is alultápláltak a falubeliek, az állatok is koplalnak.
Az aratás is nehézkesen megy, a termés későn kezdett beérni, de addigra már esni kezdett az eső, a sárban pedig elakadnak a szekerek és az állatok is, ráadásul hűvösebb van, mint ilyenkor szokott. Ha olyan kemény hideg lesz, mint az utóbbi években, akkor nehezen fogja a falu átvészelni a telet.

---===***===---

Riséék, akik a baromfikat tartják azt panaszolják, hogy a tyúkok egyre kevesebbet tojnak, és a kakas is jó idege berekedt, ami csak rosszat jelenthet. Hetente-kéthetente pedig valaki ellop egy-egy tyúkot vagy libát, de eddig még nem sikerült elkapni a tettest. A káplár fontolgatja, hogy állandó őrt állíttat a ketrecek közelébe.

---===***===---

A juhász elmondása szerint a birkák között is több a vetélés, mint máskor, és a fű sem olyan tápláló, mint rég. Lehet, hogy nem lesz elég télire a takarmány. Itt is előfordult, hogy a nyájból eltűnt egy birka vagy bárány, de érdekes módon mindig éjszaka, amikor a falu karámjában voltak. A pásztorkutya egyszer sem jelzett semmit, így értetlenül áll mindenki az eltűnések előtt.

---===***===---

Az ács folyton amiatt siránkozik, hogy a fák is betegek, egyre többnél tapasztalható a fapestis: szurokfekete nedvet izzadnak, göcsörtösek, nehéz őket megmunkálni, ráadásul még nagyon rosszul is égnek.

---===***===---

Az erdőjárók arról számolnak be, hogy szokatlanul nagy aktivitást mutatnak a ragadozók, és ezzel párhuzamosan a zsákmány egyre kevesebb, a szarvasok elmaradnak a szokásos ösvényeikről, a fajdokat sem találni megszokott költőhelyükön. A farkasok egyre gyakrabban, egyre többen és egyre merészebben közelítenek az emberlakta helyek felé, úgy látszik az éhség még vadabbakká tette őket. Furcsa, ismeretlen nyomokat is találtak az erdőben, valami nagy állat hagyhatta őket, de eddig még egyszer sem sikerült megpillantani.

---===***===---

Már nagyon régi história, hogy szóbeszédek terjednek olyan környékbeli falusiakról, akik elmentek rőzsét gyűjteni, és soha nem tértek vissza, suttognak elcsatangolt, majd nyomtalanul eltűnt gyerekekről, és megcsonkítva, megölve talált háziállatokról. Ez az Árnyak Erdeje környékén nem szokatlan dolog, ezért is van az, hogy egyedül senki nem szokott elindulni a falun kívülre.

---===***===---

A falutól nem messze lakó Latter gazda tanyáját pedig csak elátkozott helyként emlegetik, mióta a dolgos méhészt az otthonában saját méhei csípték halálra. Mire megtalálták, a kutyái félig fel is falták. A katonák felgyújtották a kaptárakat, megölték az elvadult kutyákat, és eltemették a falu temetőjében szegény méhészt, de a pletykák szerint a szelleme ott kísért a tanyája romjai között. Akik ott jártak, azt állítják, hogy baljóslatú hely, épeszű emberek (főleg a babonás falusiak) messzire elkerülik.

---===***===---

Pár hónapja rendszertelen időközönként enyhe földrengések (vagy inkább rezgések) is érezhetőek, az evőeszközök megcsörrennek, pár másodpercig, ritkább esetben fél percig érezni a földmozgást, aztán megint minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

---===***===---

A fakitermelésnél dolgozók között állítólag tolvaj garázdálkodik, rendszeresen tűnnek el dolgok, hol egy szerszám, hol egy levetett ruhadarab, hol egy karéj kenyér, vagy egy vizeskulacs. Többen szent esküvéssel fogadták, hogy eltörik a tettes karját, ha elkapják.

---===***===---

Még mindig felemlegetik az öregek, hogy egyszer régen, a nagyapáik korában a faluban járt az inkvizíció. Állítólag egy inkognitóban utazó boszorkánymester miatt jöttek ide, akit el is kaptak, a templomban kegyetlenül megkínoztak, és a főtér közepén máglyán elégették, hamvait pedig a falun kívül a szélbe szórták. Állítólag - miközben a tűz felemésztette testét – végig ártatlanságát ordította világgá, majd halála előtt szörnyű átkot mondott a falura a gonosz mágus, de az inkvizitorok (és a dicsőséges Sigmar) hatalmas ereje megóvta a falut és megtörte az átkot.

---===***===---

Időnként, mikor a sötét hold uralja az eget, időnként furcsa, visszhangzó zajokat hallani a faluban, egyszer olyan, mintha valaki hol közelebbről, hol távolabbról ritmikusan ütne egy dobot, máskor meg éles csikorgás, egyesek szerint sikoly tépi szét az éj csendjét. A pap szerint csak a szél furcsa játéka az egész, de a babonásabbak ilyenkor bezárkóznak belső szobájukba és Sigmar védelméért esedezve, gyertyát gyújtva zsolozsmáznak.

Szólj hozzá! Címkék: mesélés wfrp jagerhof

A bejegyzés trackback címe:

https://rpgs.blog.hu/api/trackback/id/tr371907828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása